To kraina, która swą nazwę bierze od woj. warmińsko-mazurskiego, to region w którym dobrze się żyje na stałe lub w czasie krótkiego wyjazdu urlopowego czy wakacyjnego. Slow life na urokliwej prowincji. Cittaslow z przyrodą w tle. Dziedzictwo odkrywanej tożsamości. Wędrówka przez smaki, zapachy, doznania, opowieści.
środa, 22 marca 2017
Zajazd pod Kłobukiem
Zajazd pod Kłobukiem kultywuje tradycje warmińskiej kuchni. Zjecie u nas potrawy na bazie dziczyzny, jagnięciny, gęsiny, ryb czy też runa leśnego. Wszystkie dania przygotowujemy z lokalnych, świeżych produktów. Karta dań jest krótka, ale treściwa - królują w niej dania sezonowe, zmieniające się wraz z porami roku.
Przy restauracji działa Kłobukowa Spiżarnia - sklepik z domowymi i regionalnymi produktami. W ofercie znajdują się domowe pasztety (z dzika, gęsi), okrasy, wędzone półgęski, tradycyjne wędliny, regionalne zagrodowe sery kozie i krowie, ryby wędzone i w galarecie, domowy chleb na zakwasie, regionalne piwa, miody, nalewki i miody pitne.
www.klobuk.pl
facebook Zajazd pod Kłobukiem
info@klobuk.pl ,
tel/fx. 89-7586125
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz